Kunst en interieur

Posted by on in Interieurstyling | No Comments

Kunst is een manier om uzelf te onderscheiden van anderen en om te laten zien wat u mooi vindt. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een abstracte compositie, een pastelkleurig landschap of een collage van persoonlijke foto’s. Duidelijk is dat elke kunstuiting haar eigen specifieke effect heeft.
Maar, hoe kiest u de juiste plaats voor uw kunstwerk? Grote werken vragen om ruimte; ze komen het mooist uit tegen een grotere wand. Kleine afbeeldingen vallen juist weg tegen een grote muur. Kleine, qua stijl gelijke stukken kunt u het best combineren en ze bijvoorbeeld in een nis of boven een dressoir hangen.
Omdat kunst goed zichtbaar moet zijn, hangt u uw kunstwerk vrijwel altijd op ooghoogte. Dat betekent wel dat de hoogte per ruimte kan variëren. Of u in een ruimte vooral staat (hal), zit (zithoek)of ligt (slaapkamer) heeft invloed op de hoogte waarop een kunstwerk het best tot zijn recht komt.
Wanneer u kiest voor een collage, is samenhang belangrijk. Die ontstaat door te kiezen voor dezelfde lijsten en passe-partouts. U kunt ze rangschikken door de onderkant, de bovenkant of het midden van de kunstwerken op één lijn te hangen.
Verder bepaalt de afstand tussen de werken in hoeverre eenheid wordt ervaren. Uit de Gestaltpsychologie blijkt dat mensen elementen die dichtbij elkaar liggen waarnemen als een samenhangend geheel. Zou u de afbeeldingen te ver van elkaar hangen dan worden ze niet meer gezien als één compositie, maar als een aantal losse onderdelen.

www.desenio